Piena Rotu meistarklase

Piena Rotu meistarklase

Sievietes ķermenis ir unikāls un tā spējas - prātam grūti aptveramas. Tajā aug un attīstās mazulis, pēc tam tas ražo pienu, kas, turpinoties zīdīšanai, ar laiku mainās un pielāgojas bērniņa vajadzībām. Zīdīšana, kā zināms, nav tikai par nepieciešamo uzturvielu sniegšanu zīdainim, bet tā simbolizē arī īpašo saikni starp mammu un mazuli. Tas ir tik īpašs process, kas abiem sniedz neiedomājami daudz – gan emocionālā, gan fizioloģiskā ziņā.

Mūsdienās ir iespējas šo skaisto procesu simboliski “iemūžināt” izveidojot piena rotu, tāpēc mēs kopā ar rotu meistari Kristīni. 2023. gada vasarā rīkojām pirmo Piena Rotu meistarklasi Latvijā. Pieprasījums bija tik liels, ka plānotās vienas meistarklases vietā tika rīkotas četras.

Kā notiek rotas darināšana?
Pirms meistarklases jāizdara daži sagatavošanās darbi - mammai jāizvēlas rota no piedāvājuma kataloga un jāatsūta mums 5-10 ml rūpīgi sapakota sava pieniņa, lai Kristīne to var sagatavot meistarklasei. Piens var būt gan svaigs, gan sasaldēts, tā svaigumam nav nozīmes, jo Kristīne to termiski apstrādās un meistarklasē to saņemsi jau “cietā” jeb pulvera formā.

Nelielā grupā, brīnišķīgā atmosfērā ar ļoti individuālu pieeju, mammas apmēram divu stundu laikā izgatavo savas rotas, kas paliek par nenovērtējamu fantastiskā zīdīšanas ceļa piemiņu. 
Mammas Kristīnes pavadībā meistarklasē no sava pieniņa veido rotas pamatnes “pildījumu”, taču to var papildus izskaistināt pievienojot gan smalkus ziediņus, kristāliņus vai opāla pārslas, gan bērna matiņus, kas jau tā īpašajai rotai piešķir sevišķi sentimentālu vērtību.

Meistarklases vienmēr rīkojam bērniem draudzīgās vietās, lai mammas var ierasties, ņemot līdzi bērniņus, tāpat arī, ja nepieciešams, - palīgus, kas pieskatīs mazo turpat blakus.

Tā kā Kristīne dzīvo Norvēģijā, meistarklases varam piedāvāt tikai dažas reizes gadā, tāpēc vietu skaits ir ierobežots. Ja arī Tu vēlies pievienoties un radīt sava zīdīšanas ceļa simbolu rotā, atstāj savus kontaktus  ANKETĀ un, plānojot nākamo meistarklasi, noteikti ar Tevi sazināsimies.